- Piwa Rzemieślnicze
- Zakąski
- Góralskie Śniadania
- Zupy
- Dania z Jagnięciny i Baraniny
- Pstrąg Górski
- Pstrąg Filety z Grilla
- Łosoś Filety Grillowane
- Dania Główne
- Dania z Grilla
- Domowe Sałatki Gaździny
- Naleśniki
- Dodatki
- Desery
- Napoje zimne
- Napoje gorące
- Zimowe Rozgrzanie
- Alkohole Regionalne
- Alkohole
100% NATURALNE
100% NIEPASTERYZOWANE
100% NIEFILTROWANE
100% BEZ KONSERWANTÓW
100% Z NASZYCH GÓR
"Górale już mają swój browar"
HELLES, MARCOWE, MIODOWE, PSZENICZNE
HELLES
Jasne typowo wiedeńskie piwo typu Lager, o wyjątkowo łagodnym smaku.
Podstawowa brzeczka wynosi 12,0o zawartość alkoholu 4,7%
MARCOWE
Znane jako Marzen , od 1842 stało się typowo wiedeńskim piwem, słynnym z czerwonawego koloru. Do dzisiaj to piwo jest znane na świecie jako Vienna-Red słynne z tego , że wyjątkowo upodobały sobie je kobiety.
Podstawowa brzeczka wynosi 12,5o
MIODOWE
W wielkim skrócie można je określić jako piwo marcowe z dodatkiem miodu gryczanego. To właśnie miodowe składniki nadają
szlachetnej goryczce oryginalnego, lekko słodkawego smaku i barwy królewskiego bursztynu.
PSZENICZNE
Warzone według staro bawarskiej receptury z mieszanki słodu pszennego, oraz jęczmiennego w procesie podwójnej dekokcji. Szczególną tajemnicą w piwie pszenicznym są drożdże górnej fermentacji, przez co piwo jest naturalnie mętne.
Fried sheep cheese with cranberry and onion
3 Potato pancakes with garlic butter and “bryndza” (cottage sheep cheese)
3 Potato pancakes with forest mushrooms in creamy sauce
Mountain sauerkraut stew cooked on mutton stock
Stewed mutton in mushroom sauce with potato dumplings
Trout - grilled fillet with garlic butter
Trout-grilled fillet in honey–mustard sauce
Salmon - grilled fillet with garlic butter
Salmon - grilled fillet with honey-mustard sauce
Ciabatta, Wołowina z Rostbef’u, pomidor, cebula, ogórek kiszony, mix sałat, boczek, sos bbq.
Striploin Beef Sandwich, fries, tomato, onion, cucumber, mix salad, bacon, bbq sauce.
Ciabatta, Wołowina z Antrykot’u, pomidor, cebula, ogórek kiszony, mix sałat, boczek, sos bbq.
Entrecôte Beef Sandwich, fries, tomato, onion, cucumber, mix salad, bacon, bbq sauce.
Pork chop in ”highlander way" with cheese and garlic butter
Pork chop in „gipsy way" with onion and bacon
Stewed beef in horseradish and smoked ewe’s milk cheese sauce with baked potatoes
Crunchy pieces of chicken with mushrooms from the Chochołowska Valley in cream-chanterelle sauce
Roasted chicken breast with spinach and cheese
Salad with chicken, garlic sauce and beer pretzel
Greek salad with basil sauce and beer pretzel
Hot apple pie with ice cream and whipped cream
Fruit cup with whipped cream and souce

